Choix a la creme

de dakris in Prajituri, 26 Mar 2012 | 6662 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 ml apa
  • 80 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf sare
  • 100 g faina
  • 3 oua mari (4 mici)
  • Umplutura
  • 2 plicuri puddin gust vanilie (Dr. Oetker)
  • 1 plic spuma pentru deserturi cu gust de frisca (Dr. Oetker)
  • 1,15 l lapte
  • 8 linguri zahar
  • Decor :
  • zahar pudra vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choix a la creme:

Apa, zaharul, uleiul si sarea se pun intr-o craticioara pe foc. Cand incep sa fiarba se pune faina toata odata si se amesteca rapid cu un tel. Se mai mentine pe foc inca cca 3 min si se lasa sa se racoreasca.

Peste aluatul racorit  (poate fi si caldut) se pune un ou si se mizeaza pana ce acesta se incorporeaza, apoi se adauga al doilea ou mixand pana se incorporeaza si tot asa pana la ultimul. Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt cu ajutorul unui posh modeland cu acesta 12 „gogosele” de cca 4 cm cu distanta intre ele de 3-4 cm. Se coc 15 min la foc iute, apoi la foc mediu pana se rumenesc un pic. Se pastreaza in cuptor inca 10 min dupa ce focul a fost stins pentru a nu se lasa.

Frisca si puddingul se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj.

Se taie „gogoselele” astfel incat sa rezulte o baza mai mare si un capacel. Cu ajutorul posh-ului umplem golul interior si un strat peste marginea bazei cu pudding-ul racit si apoi ornam cu un strat de frisca. Apoi se aseaza capacelele si se presara zahar pudra vanilat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Choix a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

dakris 1

27.03.2012, 20:17

va multumesc pt aprecieri, bucatarasi!

dakris 1

27.03.2012, 20:25

Hai mai Miuta ca nu-s chiar superbe, sunt...frumusele

dakris 1

27.03.2012, 20:27

Rocsi, nu mai sunt de mult. Sambata am facut dimineata 12 si spre seara am repetat figura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Choux à la crème